Om Skjoet

Skjoet & Co. - Executive Coaching

Skjoet - Executive Coaching kommer til verden

Jeg grundlagde Skjoet – Executive Coaching i 2007. Vi brænder for udvikling af ledere, teams og talenter ved hjælp af leder- og executive coaching. På større opgaver arbejder vi netværksbaseret med danske og internationale samarbejdspartnere.

Min baggrund er 17+ års ledererfaring fra A.P. Møller-Maersk og SAS-Scandinavian Airlines. I flere af mine lederfunktioner har jeg været en del af Executive Management. Begge steder har jeg arbejdet internationalt og med driftsledelse og udvikling og med ansvar for store personalegrupper.

Hvorfor blev det Coaching?

I 1997 var jeg i forbindelse med et jobskifte på et længere lederudviklingsforløb, hvor jeg blev introduceret til coaching. Både coaching som dialogform og coaching som tilgang til ledelse.

Det blev både livs- og karriereændrende. Livsændrende i betydningen at tingene kan gøres på en anden måde, og altid huske at ”gnisten” skal være der, og jeg skal have mig selv med. En af måderne jeg fik det på, blev ved at træne min egen refleksion i forhold til ”gnisten” og hvordan min udgave af ansvarligt lederskab skal leves.

Det blev også karriereændrende, da jeg i 2007 valgte at sige mit job op og starte egen virksomhed med fokus på udvikling – med coaching som midlet – af ledere, teams og talenter i Danmark og internationalt. Vel at mærke udvikling hvor personen eller teamet, det handler om, har sig selv med.

Coachen som dialogpartner

Behovet for coaching i betydningen en transformativ samtale, der fører til læring og konkret handling for enkeltpersoner eller teams, er vokset dramatisk de seneste år. Senest har  klimaforandringer, geopolitiske spændinger, globale sundhedstrusler og meget andet sat pres på os som mennesker og organisationer. Dette har skabt nye oplevelser og følelser, der på mange måder kan være udfordrende og nogle gange destabiliserende for os.

Det er her at coaching med coachen som dialogpartner i en fælles refleksionsproces viser sit værd til behandling af reaktionen og situationen både på den korte og den lange bane. Ud over her-og-nu handling bliver fokus også på, hvad jeg lærte af det der skete, og hvordan jeg bliver future-fit, når jeg tager denne læring med mig videre i livet og ud i verden.

På denne måde bliver coaching for både enkeltpersoner og teams genvejen til ny energi med fokus, prioritering og nytænkning i en bæredygtig retning.

Michael Skjøt
Founder & Executive Coach

Scroll to Top